Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с индикация за изгоряла крушка.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Имах подобен проблем при натисната спирачка и включен мигач присветваше лампата. Оказа се, че имам нагоряла пластина във стопа на масата. След почистване и притягане се оправи.
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
      А коя е тази клюкарка
      Клюкарката е модула,който следи за изгорели светлини,при 147/ГТ е в боди компа,а при 156 е в оборотомера.....................

П.С.Съветвам колегата да си провери масата на целия стоп и вътре пистите,имат навика да се отлепват от корпуса и да правят мизерии
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Такъв проблем имах с гъвкавата връзка на капака на багажника.Уж всичко свети, а като натисна спирачка ставаше някаква история със светлините.Оказа се че изолацията на кабелите се е напукала и на места паднала/точно където се пречупва снопа/ и от там става някакво преплитане на тоците.Светват стопове, угасват габарити, задната свети еднота другата не и те така се оказа че ламбите са здрави, пистите също излезе от кабелите в меката връзка.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Пробвай с друг оборотомер. "Мерачката" на тока през веригата е интегрирана на платката. Ако нещо се е прецакало там, може да дава фалшиви сигнали.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Пробвай с друг оборотомер. "Мерачката" на тока през веригата е интегрирана на платката. Ако нещо се е прецакало там, може да дава фалшиви сигнали.
            Щом чекът свети само при натисната спирачка, значи "клюкарката" си бачка коректно, но има проблем по следените вериги. В случая на стоповете. На мен ми е правила този намер от корозия на фасонката на единия стоп например.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз преди време имах същия проблем и се оказа че пина на масата на буксата на единия от стоповете се е разхлабил и няма хубава маса/погледни пина на черния кабел на буксите/,ако е леко нагорял от там ти е проблема.Успех в начинанието.
              sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Имаш някоя разхлабена букса.

Comment

При мен беше така докато въпросната крушка не спре да свети. Смени и двете на стоповете и ще видиш че ще се оправи, крушките са по левче.
                  Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
                  Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

като сте заприказвали за тази индикация аз си сложих в габарита отпред LED крушки много готино стои но от тогава идикацията свети постоянно възможно ли е да има разлика в напрежението и за това да свети вътре че има изгоряла крушка.

Мерси предварително.
                    1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Първоначално публикувано от angel_1987 Покажи съобщение
                      като сте заприказвали за тази индикация аз си сложих в габарита отпред LED крушки много готино стои но от тогава идикацията свети постоянно възможно ли е да има разлика в напрежението и за това да свети вътре че има изгоряла крушка.

Мерси предварително.
                      Сложи успоредно на всяка LED "крушка" резистор 330 ома / 2 W
                      и ще спре да свети за изгоряла крушка ! Аз съм на рег.номер със светодиоди и резистор и няма проблем
                      Last edited by v_ananiev; d.m.y г., 22:15. Основание: "..."

Alfa Romeo 156SW 2.4jtd 140ps '01
                      -------------------------------------------------
                      Alfa Romeo GTV 2.0 v6 TB 202ps '98 - Fun Car

Comment

мерси колега тия дни ще го направя и ще пиша за резултата
                        1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Проблема до колкото ми стая ясно е при натискане на спирачка единствено !
                          Провери си буксите възможно е да е нагорял пина на масата ти в една от буксите и тогава става шоу .
                          При фиат често лекувам този проблем на клиенти , за алфа е рядко но се случва !
                          А за предните крушки ако са ти 6 вата с цокъл , колегата е прав само с резистор се лекува за момента проблема , но ако си с крушка 5 вата без цокъл / за съжаление 156 , 147 и 166 и на горе на са така става и с готови диоди който ги има на пазара който лъжат чека пробвал съм ги и дори при ц класа на мерцедес става , а тя е адската претенция / такива са 155 , 145 , 146 и други
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 01:22.
                          Време е да изхвърлим крадците в " клуба " ни !
                          Член на клуба на НЕ членове на клуба на Алфа Ромео - къде отиват парите от спонспорство , такси и дарения господа от УС - даначните ще почукат на вратата Ви

Comment

Първоначално публикувано от spetsnaz_147 Покажи съобщение
                            Проблема до колкото ми стая ясно е при натискане на спирачка единствено !
                            Провери си буксите възможно е да е нагорял пина на масата ти в една от буксите и тогава става шоу .
                            При фиат често лекувам този проблем на клиенти , за алфа е рядко но се случва !
                            А за предните крушки ако са ти 6 вата с цокъл , колегата е прав само с резистор се лекува за момента проблема , но ако си с крушка 5 вата без цокъл / за съжаление 156 , 147 и 166 и на горе на са така става и с готови диоди който ги има на пазара който лъжат чека пробвал съм ги и дори при ц класа на мерцедес става , а тя е адската претенция / такива са 155 , 145 , 146 и други
                            159 е с 5 вата без цокъл на габаритите
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Бях забравил за темата , но проблема се оказа доста елементарен ,дефектна крушка на стопа .

Добре ,че беше колегата zahari_ да забележи ,че като натисна спирачката няколко пъти подред отвреме на време единият стоп не светва (аз явно като съм го гледал съм го хващал само когато е бачкал ).... крушката вътре изглеждаше абсолютно здрава ,но с нова проблема изчезна Две седмици по-късно започна да ми мига стопа вместо мигача, та шунтирах единият пин на буксата ....

Благодарско за съдействието
                              156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                159 е с 5 вата без цокъл на габаритите
                                147FL също
                                sigpic

Comment

Working...
                                X